ANB ARTISTAS DE BARCELONA

Cristina Ballesteros - Miguel Olivares - Pepe Castellanos - Yolanda Martín - Guadalupe Masa - Anna Caubet - Dámaris Ceres - Rolando Faba - Ramón de los Heros - Natxo Arteta - Juan Manuel Mendiguchia - Lluísa Traserra - Mercè Bessó - Montse Otero - Jordi Pedrola - Carles Torrent - Enrique Mestre Jaime - Joan Gispert - Paulina Bedrack - Elena Arbiol - Mireia Zantop - Carme Bassa - Nuria Guinovart - Santiago Raigorodsky - Uwe Geest - Lluis Pericó - Anna Agustí Hontangas - Carlos Bayod Serafini - Conxa Bravo
ANB está formado por artistas plásticos residentes o vinculados a Barcelona



martes, 6 de noviembre de 2007

Miguel Olivares en La GaLeRía de Sant Cugat del Vallés

MIGUEL OLIVARES
CENTRUM
del 7 de noviembre a principios de diciembre 2007
inauguración miércoles 7 noviembre a las 19:30h


boquería, 2007


Miguel Olivares presenta la seva producció més recent a La Galeria de Sant Cugat del Vallès, en la tercera exposició individual que realitza en aquest espai, amb el títol CENTRUM.

La mostra d'aquest artista barceloní, la conformen un conjunt de trenta obres en tècnica mixta i collage sobre fusta. Olivares, amb les seves peculiars figures, ha creat un llenguatge totalment propi. Les seves propostes de comunicació i interrelació amb els personatges del seu entorn, són constants. Des del seu taller instal.lat al barri del Raval de Barcelona, l'artista ens convida a passejar amb ell pels seus entorns més habituals. Les Rambles amb el seu admirat Mercat de la Boqueria, es converteix en l'eix conductor del conjunt expositiu, des d'allà l'artista va i ve endinsant-se per diferentes racons del districte de Ciutat Vella (Porta de l'Angel, Reina Amàlia, La Palla, petritxol, Plaça Reial...). Per primera vegada, aquest paisatge urbà tan definit acompanya la totalitat de la seva obra esdevenint una novetat formal en la seva trajectòria. Olivares es recrea contemplant i observant la gent, posant l'accent en l'apropament a les persones i als ambients per on transiten. Tot plegat es converteix en el seu particualr CENTRUM.

Asrtísticament assumeix el risc de treballar amb material reciclat (les seves conegudes etiquetes publicitàries, fustes, papers,...) així com el d'experimentar amb el concepte unitari de la pintura. Per a ell, el nombre d'obres és totalment arbitrari: són unitats vàlides per elles mateixes que sumades constitueixen unitats més grans i complexes en el nou format.

La seva obra ve motivada per tots aquests aspectes que viu (els molts països que visita, l'obra de Paul Bowles,...) o que el preocupen (el medi ambient, la inmigració, o la actual submissió dels valors al lliure mercat).

Miguel Olivares exposa individualment des de 1992 a diverses galeries d'arreu del món. Les més recents de les quals són: "CENTRUM", l'actual a La Galeria. A Nova Delhi (India) aquest passat octubre. A la galería Jordi Barnadas de Barcelona el 2006, dues més a Sant Cugat el 2004 amb "BIG FAMILY" i el 2003 amb "+ PEOPLE", i amb Jorge Alcolea 2004-02, amb Jorge Albero de Madrid el 2002, a Singul-Art de Barcelona, El Quatre de Granollers i la Galería Art 2002 de Saragossa, totes tres el 2001, Art Sud de Tolousse 2000,...

Participa en destacades exposiciones col.letives d'Alacant, Madrid, Perpinyà, París, Torí i Xicago i fires d'art com Miart de Milán.

Per altra banda, també és conegut per la realització de diversos projectes on l'art s'esdevé un instrument d'acció solidària, com les de l'any 2000 amb un mural al Palau de Congressos de Barcelona, el 2001 amb el "Vaixell de Paper" (sense papers) al Raval de Barcelona, i "Artistas con narices" (payasos sin fronteras) a Saragossa, "Ready Steady Go" i "Bollywood-Bcn" tots dos a Barcelonael 2003 i "Mediterranea" el 2004 a Mollet, entre altres.


La GaLeRia
Sant Jordi, 14, 08172 Sant Cugat del Vallés
936 750 498

http://www.batlleargimon.com/cat/exposicions/index_exposicions.asp?idi=c