ANB ARTISTAS DE BARCELONA

Cristina Ballesteros - Miguel Olivares - Pepe Castellanos - Yolanda Martín - Guadalupe Masa - Anna Caubet - Dámaris Ceres - Rolando Faba - Ramón de los Heros - Natxo Arteta - Juan Manuel Mendiguchia - Lluísa Traserra - Mercè Bessó - Montse Otero - Jordi Pedrola - Carles Torrent - Enrique Mestre Jaime - Joan Gispert - Paulina Bedrack - Elena Arbiol - Mireia Zantop - Carme Bassa - Nuria Guinovart - Santiago Raigorodsky - Uwe Geest - Lluis Pericó - Anna Agustí Hontangas - Carlos Bayod Serafini - Conxa Bravo
ANB está formado por artistas plásticos residentes o vinculados a Barcelona

jueves, 26 de junio de 2008

GALERIA MARAGALL - 'LA CRIDA A L'ART D'UN GALERISTA' - COL.LECTIVA HETEROGENIS I SINGULARS JUNY-JULIOL 08

GALERIA MARAGALL
'LA CRIDA A L'ART D'UN GALERISTA'

EXPOSICIÓ COL.LECTIVA
HETEROGENIS I SINGULARS JUNY-JULIOL 08


La crida a l’art d’un galerista

En les empreses privades de la cultura, dins les quals destaquen les galeries d’art de promoció, incideixen i coincideixen valors universals del pensament i el sentiment humà, perquè des d’elles s’estableix un contacte fluid amb el públic. Un públic que, regit per l’afany legítim per posseir l’art, experimenta una atracció especial per la bellesa artística que conclou amb la compra del valorat objecte (dibuix, pintura, escultura, gravat, etc.).

La cobertura real dels mitjans evidencia a la nostra ciutat una proclama de partidistes interessos pels quals no es tenen en compte totes aquestes propostes i esdeveniments d’art local. Totes les manifestacions del nostre art queden com sectàries, solsament surten grans articles d’art forà, internacional, avalat pel prestigi que procura el mercat, oferint-li la major part dels seus espais, deixant així arraconats o, fins i tot, oblidades totes aquelles exposicions o manifestacions locals que, no pel fet de ser autòctones són menys importants per la nostra cultura.

Aquesta reflexió respon a la inexorable importància de la creació local d’on germina el valor universal i qui posseeixi un profund, o no tant, coneixement de la Historia, obtindrà objectivament exemples significatius que ho confirmen (els venecians, els florentins, els flamencs, i altres).

Partint d’aquests enunciats, una part del col.lectiu de galeries de Barcelona ha generat una extensa i experimentada tasca acreditada per una llarga experiència i coneguda en els àmbits culturals de la nostra ciutat. El director d’un d’aquests establiments, la Galeria d’Art Maragall, es dedica, ja fa uns anys, a una feina escrupulosa de selecció d’artistes de la nostra època, artistas que són una presencia permanent a la seva galeria. Des d’eslla ha creat l’estimulant espai on articular un grup heterogeni i singular impulsat per donar a conèixer les seves obres que s’auto defineixen per una necessària responsabilitat estètica i de les que destil.len una raonada estructura, una singular emoció i l’inefable misteri de l’art.

Raimond Maragall i Marfà

Exposició col.lectiva Juny-Juliol 2008

Rambla de Catalunya 116
08008 Barcelona
t. 93 218 29 60